Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - معاون فرهنگ ديني و سازماني معاونت فرهنگي قوه قضاييه با بيان اينکه دستگاه قضايي توجه ويژه‌ به مباحث قرآني را در دستور کار قرار داده است گفت: آموزش قرآن به صورت آنلاين و تلفني و برگزاري مسابقات مختلف با استقبال فراوان همراه بوده است.
به گزارش خبرنگار گروه حقوقي و قضايي خبرگزاري ميزان، مسأله فرهنگ در يک جامعه يک مسأله حياتي است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فرهنگ به معناي يک چيز زياد و تجملاتي براي جامعه نيست؛ فرهنگ، اساس است. اگر فرهنگ در يک جامعه، به معناي درست کلمه، فرهنگ صحيح باشد با هر تلقي که انسان از فرهنگ صحيح دارد؛ طبعاً به نظر ما فرهنگ صحيح، آن فرهنگي است که با مباني اسلامي و منطق و عقل و خرد، همسان و همگام باشد، آن جامعه به سمت رشد اقتصادي و رفاه و آزادي و اين چيز‌ها هم حرکت خواهد کرد؛ يعني اين فرهنگ خوب، زمينه خواهد شد که جامعه، ثروتمند هم بشود، عالم هم بشود، از لحاظ سياسي هم قدرت پيدا کند، از لحاظ آزادي و آزادمنشي هم به آرزو‌ها و اهداف خودش برسد. (بيانات رهبر معظم انقلاب اسلامي در ديدار اعضاي شوراي عالي انقلاب فرهنگي 15/10/1377)
تاكيدات مقام معظم رهبري در رابطه با مسئله فرهنگ توجه به آن را در دستگاه هاي مختلف را مي طلبد و در اين ميان در دستگاه قضايي هم به تبع اهميت موضوع معاونتي ويژه با عنوان معاونت فرهنگي ايجاد شده است که به صورت تخصصي مباحث فرهنگي را دنبال مي‌کند.
يکي از اقداماتي که در اين معاونت به صورت منسجم در حال پيگيري است موضوعي است که قرآن در محوريت آن قرار دارد. برگزاري مسابقات در سطوح مختلف کشور از جمله مسابقات روخواني، تجويد و مسابقات در معنا و مفهوم قرآن از جمله اين اقدامات است.

حجت‌الاسلام و المسلمين معصومي معاون فرهنگ ديني و سازماني معاونت فرهنگي قوه قضاييه در گفت‌وگو با خبرنگار گروه حقوقي و قضايي خبرگزاري ميزان به اقدامات اين معاونت با محوريت قرآن اشاره کرده و مي‌گويد: وقتي صحبت از فرهنگ مي‌کنيم بخش مهمي از منابع فرهنگي دين است و منبع اصلي دين هم قرآن و عترت است؛ بنابراين در اين موضوع بحث قرآن، روايات، احکام، مباحث اخلاقي و امثال آن را داريم که اين موضوعات همگي در مباحث ديني جاي مي‌گيرد.
اجراي يک طرح منسجم و جامع با محوريت قرآن کريم
معاون فرهنگ ديني و سازماني معاونت فرهنگي قوه قضاييه خاطرنشان کرد: با توجه به اينکه 5 سال از فعاليت‌هاي قرآني در قوه قضاييه مي‌گذرد ما براي اين فعاليت‌ها يک طرح جامع را تهيه و اجرايي کرده‌ايم و به جاي اينکه هر سال يک طرح را مجزا و پراکنده اجرا نماييم يک طرح جامع را آماده کرده و آن را به عنوان يک دستور العمل کلي براي همه سال‌ها در اختيار مخاطبين قرارداده و اجرايي کنيم.
وي با بيان اينکه براي تدوين اين طرح ابتدا کار تحقيقاتي جامعي را شروع کرديم، افزود: با استفاده از کارشناسان مختلف يک طرح جامع تهيه شد که در اين طرح مباحث آموزشي، پژوهشي، تبليغي و ترويجي و بحث مسابقات سراسري وجود دارد.
آموزش قرآن براي اولين بار در دستگاه قضايي
اين مقام مسئول با بيان اينکه در سال گذشته در قوه قضاييه براي اولين بار آموزش قرآن را در کل کشور کليد زديم، بيان داشت: البته قبلا اين کار انجام شده بود؛ اما پراکنده و غير منسجم بود و در سال گذشته اين کار سازمان يافته با دستورالعمل مشخص انجام شد.
حجت‌الاسلام و المسلمين معصومي اظهار کرد: در بخش آموزش‌هاي قرآني، تمام رشته‌هايي که به عنوان آموزش قرآني مي‌توان توجه کرد را در دستورالعمل داشته و اکنون آموزش حضوري را در دستور کار داريم.
آموزش آنلاين و تلفني با مخاطب هزار نفري

معاون فرهنگ ديني و سازماني معاونت فرهنگي قوه قضاييه با بيان اينکه آموزش‌هاي آنلاين، مجازي، حتي تلفني قرآن کريم هم اکنون فعال است، تصريح کرد: مثلا در بحث آموزش آنلاين در سال گذشته چيزي حدود 600 نفر را آموزش داده و همچنين در سال گذشته در بخش آموزش‌هاي تلفني هم حدود 550 نفر را آموزش داديم. البته اين کار توسط يک موسسه آموزش قرآني طرف قرارداد با معاونت فرهنگي انجام گرفته است.
حجت‌الاسلام و المسلمين معصومي با اشاره به اينکه اجرا از مؤسسه و نظارت، ارزيابي و برگزاري آزمون از ما بوده، حتي براي اين مخاطبان هم گواهي صادر شده است، گفت: در بخش آموزش‌هاي مجازي هم دانشگاه علوم و حديث وارد شد و آموزش مجازي را شروع کرد و در اين بخش هم تعداد مخاطبان ما حدود 200 نفر است.
2 هزار نفر حافظ قرآن کريم
اين مقام مسئول با بيان اينکه آموزش‌ها شامل حفظ، ترتيل، تجويد، قرائت و روخواني است، بيان داشت: در حال حاضر با افتخار مي‌توانيم بگوييم که در سال گذشته و در سال جاري تعداد حافظان قرآن ما حدود 2000 نفر بوده است که عددي بسيار ارزشمند است.
توجه ويژه به ابعاد مفهومي قرآن کريم
حجت‌الاسلام و المسلمين معصومي عنوان کرد: يکي از مسائلي که ما در بحث‌هاي آموزشي به طور جدي مورد توجه قرار داده‌ايم بحث مفاهيم و حفظ موضوعي است و براي اين امر در هر سال آسيب‌هاي مهم که گريبانگير مخاطبان است را شناسايي مي‌کنيم، سپس آيات مربوط به آن آسيب‌ها را استخراج کرده و تفاسيري را به آن آيات اضافه مي‌کنيم تا نهايتاً محتواي بحث مفاهيم تهيه شود.
معاون فرهنگ ديني و سازماني معاونت فرهنگي قوه قضاييه خاطرنشان کرد: يعني در بحث مفاهيم از آياتي استفاده مي‌کنيم که مورد نياز مخاطبان باشد. در اين خصوص هر ساله اين محتوا‌ها را در اختيار مخاطبان خود قرار مي‌دهيم تا اين تفاسير را بخوانند و بعد از آن مسابقات حفظ موضوعي را برگزار مي‌کنيم.
شناسايي نياز مخاطب و انجام آموزش‌هاي متناسب

وي ادامه داد: هدف از بيان اين مطلب اين است که بگوييم آموزش‌ها متناسب با نياز‌هاي مخاطبان است، چون بحث مفاهيم با ساير بحث‌ها فرق دارد و بحث مفاهيم يعني به نوعي ارتباط معنايي پيدا کردن با قرآن است و اين براي ما بسيار مهم است.
حضور بالاي 50 درصدي در بخش حفظ موضوعي
اين مقام مسئول بيان کرد: تقريباً 52 درصد از شرکت کنندگان در مسابقات در بخش مفاهيم و حفظ موضوعي شرکت مي‌کنند و اين رقم براي ما يک توفيق است. البته از اين روند استقبال مي‌کنيم و مايل هستيم اين اتفاق بيفتد؛ زيرا اين کار را نقطه قوت خود مي‌دانيم و تکامل در ترتيل و قرائت را در مفاهيم مي‌دانيم و معتقد هستيم که افرادي که مي‌توانند با قرآن در مفاهيم انس بگيرند بهره مندي بيشتري از قرآن خواهند داشت.
حجت‌الاسلام والمسلمين معصومي‌ اظهار کرد: با افتخار اکنون مي‌توانيم اعلام کنيم که فعاليت‌هاي قرآني يکي از کار‌هايي است که به صورت هماهنگ در کل کشور در قوه قضاييه انجام مي‌شود.
قرائت قرآن در جمع خانوادگي با اجراي طرح قرآن در خانه
معاون فرهنگ ديني و سازماني معاونت فرهنگي قوه قضاييه تصريح کرد: يکي از فعاليت‌هايي که در زمينه فعاليت‌هاي قرآني در معاونت فرهنگي در حال انجام است طرح قرآن در خانه است. در اين طرح افراد خانواده با هم مي‌نشينند و قرآن مي‌خوانند. يعني به مخاطبان اعلام مي‌کنيم که مثلاً در اين سه ماه فلان جزء قرآن را مطالعه کنيد. سپس در هر سه ماه يک آزمون از اين جزء مشخص شده برگزار مي‌کنيم. قبلاً اين آزمون حضوري بود، اما اکنون سعي شده است که اين آزمون از طريق سامانه فرهنگي فهام برگزار شود.
استقبال بي نظير از طرح‌هاي نوين فرهنگي
اين مقام مسئول افزود: از اين طرح هم خوشبختانه استقبال فوق العاده‌اي شده است. در اين رابطه تاکنون حدود 15 هزار نفر مخاطب قرآن در خانه داريم و اين طرح 2 سال است که در حال اجرا شدن است و با روند خوبي در حال ادامه است. ناگفته نماند به اين عزيزان و شرکت کنندگان در اين طرح هم در پايان سال گواهي حضور در دوره اعطا مي‌شود.
حجت‌الاسلام و المسلمين معصومي عنوان کرد: در اجراي طرح قرآن در خانه سال گذشته يک ختم قرآن در يک سال را انجام داديم و البته امسال قرار گذاشتيم که ختم قرآن را در طي دو سال انجام دهيم. سال گذشته 30 جزء را بايد در 12 ماه مي‌خواندند؛ اما امسال تصميم گرفتيم که اين ختم در 2 سال انجام شود.
معاون فرهنگ ديني و سازماني معاونت فرهنگي قوه قضاييه خاطرنشان کرد: در کنار اين امور فرهنگي توليد محصولات قرآني را نيز داشته ايم که جزء برنامه‌هاي تبليغي و ترويجي معاونت است. همچنين انجام فعاليت‌هاي فرهنگي مثل شبي با قرآن، قرائت قرآن در ايامي مثل ماه مبارک رمضان و انس با قرآن و تفسير‌هاي بين نماز‌ها و ... نيز در دستور کار داشته و داريم.
تشريح مسابقات سراسري قرآن کريم در کشور

وي در رابطه با روند برگزاري مسابقات قرآني هم گفت: اين مسابقات در بهار هر سال در سطح شهرستاني شروع مي‌شود و برگزيده‌ها به استان‌ها معرفي مي گردند.
اين مقام مسئول ادامه داد: مسابقات استان‌ها در تابستان برگزار مي‌شود و سپس استان‌ها برگزيده‌هايشان را براي مسابقات منطقه مي‌فرستند.
حجت‌الاسلام والمسلمين معصومي اظهار کرد: البته اميدواريم در بهمن‌ماه امسال و يا اواسط اسفند مرحله نهايي اين مسابقات را هم برگزار کنيم که امسال مسابقات سراسري را دادگستري استان تهران به عهده گرفته و ميزبان مسابقات است.
عملکرد عالي دستگاه قضايي در برگزاري مسابقات قرآن کريم
معاون فرهنگ ديني و سازماني معاونت فرهنگي قوه قضاييه تصريح کرد: در بحث مسابقات قرآني که در دستگاه قضايي برگزار مي‌شود بايد گفت اين کار در کشور نسبت به دستگاه‌هاي ديگر و حتي ساير قوا اولين و بهترين و واقعاً منسجم‌ترين است.
وي گفت: مسابقات منطقه‌اي هم در پاييز برگزار مي‌شود که الان در حال برگزاري مسابقات منطقه‌اي هستيم و در نهايت برگزيدگان 5 منطقه کشوري حضور پيدا مي‌کنند.
اين مقام مسئول با بيان اينکه فعاليت‌هاي قرآني کل کشور و سازمان‌ها و ارگان‌ها زير نظر شوراي عالي سياست‌گذاري مسابقات قرآني است که زير نظر شوراي عالي انقلاب فرهنگي فعاليت دارد، عنوان کرد: آن‌ها در اين مسابقات حضور پيدا مي‌کنند و مسابقات را هم از لحاظ استاندارد بودن و هم از لحاظ کيفيت برگزاري و داوري و ... نظارت مي‌نمايند.
معاون فرهنگ ديني و سازماني معاونت فرهنگي قوه قضاييه خاطرنشان کرد: در مسابقات سال گذشته بر روند مسابقات نظارت کردند و خوشبختانه دستگاه قضايي در تمام ارگان‌هايي که در رده خودش مسابقات را برگزار نموده، مقام اول را کسب کرد و نه تنها اول شد بلکه برگزاري اين مسابقات با اين کيفيت به‌عنوان يک جهش قرآني به‌شمار آمد.
وي ادامه داد: اين امر حاکي از اين بود که اهتمام جدي و منطقي بر فعاليت‌هاي قرآني حاکم است و الحمدالله اهتمام همه معاونين فرهنگي در سراسر کشور و مسئولين فرهنگي و رؤساي کل، موجب شد که بتوانيم اين کار ويژه را در عرصه قرآني انجام دهيم و امسال از سال گذشته هم قوي‌تر عمل خواهيم کرد.
احکام در رصد معاونت فرهنگي
اين مقام مسئول بيان کرد: در کنار همه اين فعاليت‌هاي قرآني فعاليت‌هاي مربوط به احکام را هم در دستورات کار قرار داده و طرح احکام در خانه را اجرايي کرديم. در اين طرح هم حضور همکاران بسيار چشمگير بود و حدود 10 هزار نفر شرکت‌کننده در مرحله اول داشتيم و اکنون 8 هزار نفر شرکت‌کننده در مرحله دوم وجود دارد.
حجت‌الاسلام والمسلمين معصومي‌ اظهار کرد: اين طرح هم مرحله بندي شده است و در هر سال 4 مرحله آزمون داريم.
وي با اشاره به نحوه کار اين طرح گفت: به عنوان مثال يک منبع را معرفي کرده و اين منبع را صفحه‌بندي مي‌کنيم و مي‌گوييم 150 صفحه اول را در سه‌ماهه اول و 150 صفحه بعد در سه ماهه دوم مطالعه شود.
معاون فرهنگ ديني و سازماني معاونت فرهنگي قوه قضاييه تصريح کرد: اين طرح از اول سال جاري ادامه دارد و در حال حاضر مرحله سوم آن هم برگزار شده است.
وي با تاکيد بر اينکه شرکت 10 هزار نفر در اين طرح براي ما توفيق بود، افزود: اولين بار بود به اين موضوع ورود مي‌کرديم و حتي اگر از اول 5 هزار نفر ورود مي‌کردند هم از نظر ما موفقيت‌آميز بود.
وي در رابطه با کار‌هاي پژوهشي معاونت متبوع خود توضيح داد: پژوهش‌ها عمدتاً در رابطه با موضوعات داخلي و برنامه ريزي شده بوده و فعاليت خيلي دامنه‌داري انجام نداده‌ايم و علت آن هم اين بوده است که نيازي به اين کار نداشته‌ايم؛ چون يک مجموعه پژوهشي نيستيم که بخواهيم يکسري تحقيقات انجام دهيم لذا پژوهش‌هاي ما عمدتاً به شناسايي مخاطب‌هايمان، تدوين سؤالات مختلف قرآني، برنامه ريزي و ... معطوف شده است.
اين مقام مسئول در پايان با بيان اينکه تهيه و تدوين سؤالات کار سختي است، خاطرنشان کرد: 120 سؤال براي هر سه ماه آماده مي‌کنيم و بعد از آن براي هر رده مسابقات بايد يک سري سؤالات تهيه و براي حفظ موضوعي، موضوع و تفسير معلوم گردد در مورد مفاهيم هم عيناً همين اتفاق بايد بيفتد؛ لذا کار پژوهشي‌مان به اين مسائل اختصاص دارد.
انتهاي پيام/

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۰۲۱۶۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای برنامه‌های متنوع به مناسبت هفته میراث‌فرهنگی

نشست هماهنگی ستاد برگزاری هفته میراث‌فرهنگی و تشریح برنامه‌های گرامی‌داشت این هفته برگزار شد. - اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، نشست هماهنگی ستاد برگزاری هفته میراث‌فرهنگی و تشریح برنامه‌های گرامی‌داشت این هفته برگزار شد. در این نشست که امروز یکشنبه 16 اردیبهشت 1403، در محل سالن فجر وزارت میراث‌فرهنگی و با حضور مدیران کل ستادی معاونت میراث‌فرهنگی و نیز حضور برخط مدیران کل و معاونان میراث‌فرهنگی استان‌ها برگزار شد، مهمترین برنامه‌های گرامی‌داشت هفته میراث‌فرهنگی تشریح شد.

فاطمه داوری؛ مدیرکل حفظ و احیای بناها، محوطه‌ها و بافت‌های تاریخی در این نشست هماهنگی با بیان این که «میراث‌فرهنگی، مشارکت عمومی و مسئولیت اجتماعی» اصلی‌ترین شعار و رویکرد هفته میراث فرهنگی در سال جاری است، اظهار کرد: ابلاغیه برگزاری هفته میراث‌فرهنگی با امضای قائم مقام وزیر و معاون میراث‌فرهنگی به استان‌ها اعلام شده است.

او افزود: در این دستورالعمل کاملا برنامه‌های هفته میراث‌فرهنگی تشریح شده و بر این اساس مدیران کل استانی در روزهای 23 و 24 اردیبهشت با برپایی نشست خبری به استقبال هفته میراث‌فرهنگی خواهند رفت و به تشریح مهمترین برنامه‌های گرامی‌داشت این هفته در استان‌ها خواهند پرداخت.

داوری با اشاره به روز 25 اردیبهشت روز بزرگداشت فردوسی و نکوداشت و پاسداشت زبان فارسی اضافه کرد: در این رابطه برنامه ملی با محوریت استان خراسان رضوی برگزار می‌شود اما انتظار می‌رود در سایر استان‌ها نیز برنامه‌های مرتبط با پاسداشت زبان فارسی برگزار شود.

حل مشکل ورود موقت و تردد وسایل نقلیه گردشگران خارجی به ایران

مدیرکل حفظ و احیاء بناها، محوطه‌ها و بافت‌های تاریخی ادامه داد: روز 29 اردیبهشت روز موزه‌ است که برنامه‌های مخصوصی در این روز تدارک دیده شده است. همچنین روز 31 اردیبهشت که مصادف با سالروز تولد امام رضا(ع) است به نام روز میراث رضوی و میراث دینی نام‌گذاری شده است. ظرفیت بهره‌گیری از این میراث، در برخی از استان‌ها وجود دارد و انتظار می‌رود که مدیران کل استانی دراین باره برنامه‌ریزی مناسبی داشته باشند.

داوری ادامه داد: روز یکم خرداد با محوریت توجه ویژه به میراث ناملموس برنامه‌هایی اجرا خواهد شد و روز دوم خرداد که به نام روز «میراث‌فرهنگی الفبای زندگی» نام‌گذاری شده، برنامه‌ریزی‌ها باید باعث تقویت ارتباط بین میراث‌فرهنگی و بدنه مردمی شود.

او در ادامه گفت: روزهای 3 و 4 خرداد نیز با توجه به سالروز آزادسازی خرمشهر و نیز روز مقاومت مردم دزفول، با تکیه بر این عنوان برنامه‌های بسیار خوبی را داریم. روز 5 خرداد نیز به نام روز میراث دفاع مقدس نام‌گذاری شده و با توجه به ظرفیت‌های میراث دفاع مقدس در حوزه میراث‌فرهنگی ملموس و ناملموس برنامه‌های بسیار خوبی در این باره تدارک دیده شده است.

مدیرکل حفظ و احیاء بناها، محوطه‌ها و بافت‌های تاریخی یادآور شد: اهداف رویکردی و برنامه‌هایی که انتظار داریم این است که در درجه اول در برنامه‌ریزی‌ها و اهداف چند کلیدواژه مهم مانند توسعه نقش جوامع محلی، تبیین مسئولیت اجتماعی، تقویت مشارکت‌های مردمی و ... مد نظر قرار گیرد.

او یادآور شد: در سطح ملی ستادی تشکیل شده و در سطح استان نیز ستاد هفته میراث‌فرهنگی تشکیل می‌شود که ریاست آن با مدیرکل استان و دبیری آن بر عهده معاون میراث‌فرهنگی هر استان است. البته حتما در ستادهای استانی سایر معاونان و مدیران استانی حضور و مشارکت خواهند داشت.

مدیرکل حفظ و احیاء بناها، محوطه‌ها و بافت‌های تاریخی در ادامه گفت: تهیه فهرستی از برنامه‌های اصلی، برگزاری نشست خبری، تهیه بسته‌های اطلاع‌رسانی، برگزاری نشست با منتخبین مردم در مجلس شورای اسلامی، راه‌اندازی شعب استانی انجمن خیرین، زیرنویس تلویزیونی به مناسبت هفته میراث‌فرهنگی، برنامه‌ریزی برای جلسه با امام جمعه، استفاده از ظرفیت‌های گرافیکی و تبلیغات محیطی، برگزاری جلسه شورای فرهنگ عمومی با موضوع میراث‌فرهنگی، حضور مدیران کل استانی به‌عنوان سخنران پیش از خطبه‌های نماز جمعه، تجلیل از فعالان و کنشگران حوزه میراث‌فرهنگی، تدوین بسته‌های بازدید مسئولان و استادان دانشگاه‌ها و نخبگان، برگزاری جشنواره کودک و میراث‌فرهنگی در تمامی موزه‌ها و اماکن تاریخی و ... از مهمترین سرفصل‌های برنامه‌های هفته میراث‌فرهنگی است.

در این نشست همچنین فرمانده یگان حفاظت میراث‌فرهنگی، مدیرکل امور موزه‌ها، مدیرکل امور استان‌ها، مدیرکل پایگاه‌های ملی و جهانی و رئیس کل موزه ملی به تشریح برنامه‌های مرتبط با هفته میراث‌فرهنگی در حوزه سازمان و اداره‌کل متبوع خود پرداختند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • هفتمین تور نظارتی قوه قضاییه با حضور اصحاب رسانه در استان هرمزگان/ طراحی سامانه‌های الکترونیک قضایی در حوزه های اعسار، انحصار وراثت و.../ ابتکار جالب توجه در خصوص پرداخت دیه تصادفات بدون تشکیل پرونده قضایی/ تشریح آسیب‌های قاچاق سوخت در استان هرمزگان
  • تشریح فعالیت‌های موسسه فرهنگی حقوقی بزرگمهر حکیم
  • تاثیرگذاری فیلم‌های کوتاه بیشتر است/ آشنایی نسل‌ امروز با فرهنگ رضوی
  • مدیران برای برنامه ریزی استان تهران نیاز‌ها و ضروریات را شناسایی کنند
  • برگزاری مسابقات قرآن بین کودکان و دانش آموزان در روستای الیف + تصاویر
  • مرحله نهایی جشنواره قرآنی حیات در مشهد برگزار خواهد شد
  • اجرای برنامه‌های متنوع به مناسبت هفته میراث‌فرهنگی
  • اجرای موفقیت‌آمیز آزمون نمونه‌های طرح پیش بسته‌بندی در خراسان جنوبی
  • برگزاری طرح «هر روستا یک خانه قرآن» در ملایر
  • رقابت‌های قرآنی دانش‌آموزی استان مرکزی