Web Analytics Made Easy - Statcounter

فرهنگستان هنر به مناسبت ماه نزول قرآن، نسخه قرآنی نفیس کتابخانه چستربیتی در مرکز شهر دوبلین ایرلند، را در درگاه آنلاین خود به نمایش گذاشته است.

به گزارش فرهنگستان هنر، این نسخه قرآنی نفیس توسط مظفربن عبدالله الحسنی المازندرانی در سال ۹۸۶ هجری قمری به خط نسخ  و با قلم ریز (قلم غبار) کتابت کرده است. از نظر تاریخی این  نسخه مربوط به دوره صفویه و منشا آن ایران و احتمالاً شیراز است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


از نظر مشخصات ظاهری، نسخه در قالب طوماری به طول  تقریباً ۵/۶ متر و عرض آن ۷ سانتی متر کتابت شده است. سرلوحه تاجدار مرصع  و مذهب، کتیبه‌های چهارگوش زرین و نقوش گل طلاکاری شده در سرتاسر متن،  بخشی از آرایه‌های هنری به کار رفته در این نسخه است. 
کاتب نسخه علاوه بر کتابت کلیه  آیات قرآن  در قالب طومار با خالی گذاشتن برخی قسمت‌ها و ایجاد فضای مناسب، آیه «بسم الله الرحمن الرحیم»، ذکر صلوات، نام پیامبر (ص)، نام حضرت فاطمه (س) و نام دوازه امام معصوم،  بخش‌هایی از «دعای نادعلی» همچنین نام خود را به صورت هنرمندانه بر روی متن درج نموده است. این نسخه نفیس قرآنی  با شماره دسترسی Is ۱۶۲۳ در کتابخانه چستربیتی  نگهداری می شود.

علاقه‌مندان برای مشاهده نمایشگاهی از کلیه برگ‌های این نسخه نفیس به اینجا و جهت مشاهده اطلاعات کامل نسخه‌شناسی آن به اینجا مراجعه کنند.

به گزارش ایرنا، کتابخانه چِسْتِرْبیتی، یکی از مهم‌ترین مجموعه‌های فرهنگی ـ هنری در مرکز شهر دوبلین، پایتخت ایرلند است که دست‌ساخت‌هایی از هنـر سنتـی اسلامی و خاور دور را به نمایش گذاشته است. در این مرکز فرهنگی انبوهی از نفیس‌ترین نسخه‌های خطی، تابلوهای مینیاتور، نقاشی ها، کتاب‌های کمیاب چاپی و تصاویر کهن نگهداری می‌شود. بنای چستربیتی در واقع شامل موزه و کتابخانه‌ای است که به هزینه و همت مجموعه‌دار متخصص به نام آلفرد چستربیتی (۱۸۷۵- ۱۹۶۸م / ۱۲۵۴-۱۳۴۷ش) بنیان نهاده شده است.
این کتابخانه در ساختمان معروف سده هجدهمی برجِ ساعت، جای دارد و در دهه ۱۹۹۰میلادی بخش جدیدی برای چند نمایشگاه به آن اضافه شده است. بنای کهن تاکنون دستخوش فراز و نشیب‌های چندی شده، و بازسازی‌هایی در برج ساعت صورت گرفته است. مجموعه چستربیتی شامل آزمایشگاه محافظت از کتب، چند قرائت‌خانه، دفترهای اداری، تالارهای سخنرانی و ۳ گالری نمایشگاه و باغی بر روی بام بنا و نیز امکاناتی همچون رستوران و فروشگاه برای بازدیدکنندگان است. مجموعه‌های کتابخانه در دو گروه به معرض نمایش گذاشته شده است: سنت‌های دینی و سنت‌های هنری. این کتابخانه یکی از منابع عمده برای دانش‌پژوهی، از جمله، در حوزه کتاب مقدس نیز هست.

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۴۴۵۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نشست «سندپژوهی و سندشناسی» در کتابخانه ملی برگزار می‌شود

به گزارش خبرگزاری مهر، نشست «سندپژوهی و سندشناسی؛ چالش‌ها و چشم‌اندازها» به مناسبت روز اسناد ملی روز دوشنبه ۱۹ اردیبهشت توسط پژوهشکده اسناد معاونت پژوهش و منابع دیجیتال سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران برگزار می‌شود.

در این نشست تخصصی، عمادالدین شیخ‌الحکمایی، سوسن اصیلی و رضا فراستی، از سندپژوهان و متخصصان در امر سندپژوهی درباره موضوعاتی چون «ایجاد بانک دیجیتال اسناد ایرانی: یک ضرورت ملی»، «سندشناسی و سندپژوهی: بررسی تاریخی، تداخل معنایی و آسیب علمی»، و «ضرورت توسعه استاندارد ملی توصیف و الزام آرشیوها به رعایت آن» حضور داشته و به ارایه نکاتی می پردازند.

این برنامه روز دوشنبه ۱۷ اردیبهشت از ساعت ۹ تا ۱۱:۳۰ در سالن اجتماعات ساختمان گنجینه اسناد ملی ایران برگزار می شود.

کد خبر 6096452 فاطمه میرزا جعفری

دیگر خبرها

  • پویش «با انرژی» و اهداء جوایز نفیس به صرفه جویان در برق در مازندران
  • ۶۶۱ نفر در جشنواره کتابخوانی عشایر اردبیل نام‌نویسی کردند
  • افتتاح کتابخانه در روستای بیوران شهرستان سردشت
  • «نمایش» به اکران آنلاین رسید/ «تیر خلاص» به فرانسه
  • کسب چهار افتخار علمی بین‌المللی توسط عضو پیوسته فرهنگستان علوم
  • ۵۰۰ جلد کتاب به کتابخانه سیار بهاباد اهدا شد
  • نشست «سندپژوهی و سندشناسی» در کتابخانه ملی برگزار می‌شود
  • عصر حجر: نسخه بدنساز! (عکس)
  • فرهنگ صلح و سازش مردم یزد باید مستند شود
  • اهانت دوباره به قرآن در سوئد این بار از سوی یک زن